top of page
Zoeken

De échte reden waarom je baby vaak wakker wordt gedurende de nacht!

"De echte redenen waarom je baby elke 2 tot 3 uur 's nachts wakker wordt" Wie wil dit niet weten?! Ouderschap op zich kan erg vermoeiend zijn. Daarom duiken we nu diep in de echte reden waarom uw baby elke 2 tot 3 uur 's nachts wakker wordt! Niemand kan je voorbereiden op hoe slaapgebrek voelt. Of uw baby nu 1 maand oud of 1 jaar oud is, iedereen met kinderen heeft ooit een soort slaapgebrek ervaren op een bepaald moment in het leven van hun kind. Het is een veel voorkomende misvatting dat "dit ouderschap is", en dat we doorheen moeten. Dit is gewoon niet de waarheid, en ook jouw kleintje huilt waarschijnlijk 's nachts omdat ook hij volledig uitgeput is.

"Om nachtelijk wakker worden te verminderen en dutjes op alle leeftijden te verlengen, moedig je baby aan om elke keer in hetzelfde ruimte te slapen, met consistent white noise, verduisterende ramen, een routine voorafgaand aan het neerleggen, ingebakerd tot 4 - 6 maanden, en een knuffel voorbij 12 maanden maanden. Controleer of de kamer tussen 18-20 graden is om er zeker van te zijn dat de baby niet koud of te warm is. "

0-3 maanden

De eerste twee weken zijn absoluut kostbaar en veruit een van mijn favoriete leeftijden om te delen met je nieuwe baby. Het komt zeer vaak voor dat een premature en / of voldragen gezonde pasgeborene de eerste maand om de 2-3 uur wordt gevoed voor optimale groei. Uw arts kan u zelfs adviseren, vanwege de grootte van uw baby, om dit ook langer te blijven geven. Ongeveer 50% van de baby's zal ten minste 1-2 nachtvoedingen laten wegvallen tegen de leeftijd van 3 maand. 'S Nachts doorslapen wordt gedefinieerd als "meer dan 5 uur slapen gedurende de nacht". Om dit te bereiken en je baby zachtjes te laten wennen aan zelfstandig slapen zonder al te veel tranen, kan je hulp inroepen van een slaapcoach of gespecialiseerde vroedvrouw.

De echte reden dat de baby elke 2-3 uur wakker wordt, op deze leeftijd: Leeftijd en honger.

4 maanden

Dit is het tijdperk waarin dingen een beetje lastig worden; veelvuldig wakker worden als gevolg van de gevreesde slaapregressie van vier maanden. Slaapregressie kan voorkomen vanwege de neurologische vooruitgang in het brein van uw baby, of eenvoudiger gezegd: ze worden slimmer en beginnen hun plaats te realiseren in de wereld. Baby's van 4 maanden oud, in het bijzonder rond 19 weken, beginnen ook meer afgeleid te geraken tijdens voedingsmomenten, waardoor de dagelijkse calorie-inname wat kan afnemen, waardoor hun honger 's nachts wordt verhoogd.

De echte reden dat de baby elke 2-3 uur wakker wordt, op deze leeftijd: Slaapregressie van 4 maanden en / of de honger.


5-12 maanden

De slaapregressie is eindelijk voorbij, maar helaas heeft je baby nu mogelijk een aantal ongewenste gewoonten opgepikt en vereist hij deze gewoonten om hem te helpen tijdens het in slaap vallen (bijv. Voeden / zuigen om te slapen, de behoefte om te worden gewiegd of te worden vastgehouden, slapen in bed bij de ouders, enz.). Deze "slechte" slaapgewoontes zullen vaak blijven bestaan tot in de peutertijd, als ze niet vroeg worden aangepakt. Als een baby 's nachts wakker wordt op een andere plaats (zijn bed) dan waar hij inslaap viel (op de arm), is dit een erg drastisch verandering! Zijn lichaam zal onmiddellijk gespannen raken, en jep... Hij zal roepen op mama of papa. Stel je voor dat je als volwassene inslaap valt in je bed en wakker wordt in de zetel - het zou best een schok zijn! Een slaapcoach kan je helpen om jouw baby geleidelijk te leren de negatieve slaapassociaties te vervangen door positievere, terwijl de gewenste nachtvoedingen en alle knuffels houden blijven. (Zie slaapcoaching)

Een andere reden dat je baby van vijf tot twaalf maanden elke nacht om de 2-3 uur wakker wordt, is te wijten aan het feit dat hij of zij oververmoeid is van de vorige dag. Dit kan gebeuren als gevolg van een gemist dutje of dutjes, te veel of te weinig slaap over 24 uur of veel te lange wakkertijden.

Weet je niet zeker waar je baby last van kan hebben?

De eenvoudigste manier om te weten of de baby oververmoeid is:

* Je baby wordt wakker binnen de eerste drie uur na het slapen gaan,

* Je baby valt in slaap tijdens de bedtijdroutine

* Je baby valt inslaap tijdens speelmomenten

Meer info over de dutjestijden vind je in de vorige blog.

Ten slotte kan de baby om de 2-3 uur 's nachts wakker worden door de honger, of op zoek zijn naar gemiste calorieën van overdag. Indien je baby slechts de helft van de aanbevolen voedingen drinkt overdag, wordt de baby 's nachts wakker op zoek naar de resterende helft. Probeer volledige voedingen gedurende de dag aan te moedigen, na elk dutje en op regelmatige tijdstippen met geen te lange intervals (max 4-5 uur)

De echte reden dat de baby elke 2-3 uur wakker wordt, op deze leeftijd: Verkeerde slaapassociaties, gemist / kort dutten, te lange wakkertijden of honger igv onregelmatige of incorrecte voedingstijden.

12-24 maanden

Op deze leeftijd kunnen we eindelijk honger uitsluiten als reden om wakker te worden! Langere wakkertijden ten gevolge van een te vroeg laten wegvallen van een ochtenddutje, kunnen echter wel leiden tot een oververmoeide baby. Baby's zullen tussen 15 en 18 maanden nog steeds een ochtenddutje doen en hebben vaak 3-4 weken overgangstijd nodig om over te gaan naar een schema met slechts 1 langere middagdut. (Meer hierover binnen kort in de online programma's!) Voor kinderen die twee dutjes doen, hebt u minder dan 4 uur wakkertijdens nodig, een ochtenddutje van 60 min met een namiddag dut van minimaal twee uur. Voor kinderen met één middagdutje heb je tussen de 5-6 uur wakkertijd waarmee je rekening hoort te houden en minimaal 2 - 3uur voor het middagdutje.

De echte reden dat de baby elke 2-3 uur wakker wordt, op deze leeftijd: Verkeerde slaapassociaties, gemist / kort dutten, te lange wakkertijden.


Succes!

30.200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page