top of page
high res-8811.jpg

Sleep Musthaves

Om je kleintje te helpen slapen is een goede slaapomgeving, die past bij de noden van je kleintje een echte must! Hieronder vinden jullie alle producten die ik regelmatig aanraad en vooral ook waarom. Zo kan je bewust kiezen voor de slaaphulpmiddelen die passend zijn voor de noden van jouw kleintje! 

De prijzen kunnen soms verschillen, deze zijn afhankelijk van de prijs die de leveranciers aanbieden. De gegeven prijzen zijn slechts richtprijzen.

aerosleep.webp

AeroSleep® Evolution PREMIUM Pack 2-in-1: matras + 3D matrasbeschermer 

Deze Premium matras van Aerosleep kan zowel vlak als in een hellende hoek gebruikt worden. Geen gedoe meer met schuine kussentjes of blokken onder de pootjes van het bed!

De schuine positie van het matras kan gebruikt worden onmiddellijk na geboorte om de natuurlijke terugvloei van de maaginhoud tegen te gaan, zeker dus ook van toepassing bij kleintjes met reflux.

De schuine positie zal ook verlichting brengen bij krampen, verkoudheden, oorontstekingen,... 

Als je toch investeert in een nieuwe matras, raad ik eentje aan die ook kleine ongemakken kan verhelpen.

Hierboven op wordt deze geleverd met de ademende matrasbeschermer met 3D- structuur voor optimale luchtcirculatie terwijl je kleintje slaapt!

Een 2 in 1 pakket dat een echte win-win is voor optimale slaap!

vanaf € 229,95

matrasbeschermer.webp

AeroSleep® matrasbeschermer

Heb je reeds een babymatras maar wil je graag de zekerheid dat je kleintje vlot kan ademen en dat de temperatuur van je kleintje goed gereguleerd wordt tijdens het slapen?

Dan raad ik de AeroSleep® matrasbeschermer aan. 

De matrasbeschermer heeft de AeroSleep® 3D-technologie, garandeert een vrije ademhaling, veilige warmteregulatie en absorptie van vocht en is wasbaar op ​60°C: anti-allergeen en antibacterieel​.

vanaf €74,95

Heb jij een slaap musthave die nog mist in deze lijst?

Bedankt voor jouw bijdrage!

hoeslaken 2.webp

AeroSleep® hoeslaken 

Passende bij de ademende structuur van de matrasbeschermer zijn deze hoeslakens. 

Dankzij de Perforaties in de stof garanderen ze een optimale luchtcirculatie en vochtabsorptie en ze voelen zacht aan!

€22,99

bedomrander1.webp

AeroSleep® bedomrander

Rond bedomranders is er vaak veel te doen! Ze zijn niet veilig, zorgen voor verstikkingsgevaar en belemmeren de luchtcirculatie. Maar... Geborgenheid is een goot onderdeel van slapen. Wanneer een kleintje zich niet geborgen voelt kan slapen moelijk verlopen. Een bedomrander, waar je jouw kleintje kan tegen leggen kan dan een oplossing bieden. Ik raad enkel de bedomrander aan van AeroSleep® omwille van de 3D-technologie. Zo bieden zijn een ademende alternatief op de klassieke bedomranders, die een vrije ademhaling kan garanderen.

€69,95

sleepyhead 1.jpeg

DockAtot Sleepyhead Deluxe

Als er een product is op de baby markt waar veel gedoe rond is... Dan is het wel een babynestje!

Zee worden ook bestempeld als onveilig, niet ademend en gevaarlijk voor rebreathing.

Aan de andere kant bieden ze geborgenheid een veilig gevoel en maken ze een groot bed direct een stukje kleiner en aangenamer om te slapen.

Zou je een babynestje overwegen, dan raad ik enkel de DockAtot Sleepyhead aan. 

De reden?

De nestjes zijn gemaakt van 100% ademende materialen, waardoor de kans op verstikken tot een minimum wordt gereduceerd. Let wel op: In een nestje hoort niets anders te liggen dan enkel en alleen je kindje. 

Daarboven op is de stof van het nestje zo gestikt dat er geen inkepingen zijn waar de opkant het matras raakt waardoor er dus geen verborgen hoekjes zijn waar een kleintje met de neus kan gaan inliggen. Dit is het enige nestje op de markt die deze vorm van stiksel heeft.

Op de website https://www.dockatot-distributeur.nl/ vinden jullie de volledige uitgebreide info over alle testen die het nestje onderging.

vanaf ​€149,00

numsey.jpeg

Numsy white noise Move

Witte ruis of White noise is een absolute musthave voor jonge kinderen die nog wat hulp nodig hebben bij het slapen!

Welke eigenschappen moet een witte ruis zeker hebben?

 • Het moet luid genoeg kunnen staan! (vergelijkbaar met een stofzuiger of haardroger)

 • Het moet kunnen blijven afspelen en niet uitvallen na 20-30minuten!

 • Een huilfunctie is niet nuttig... Tegen dan is je baby al helemaal wakker en dat proberen we nu net te vermijden.

 • Het toestel heeft beter geen licht of enkel rood/warm licht zodat het de productie van het slaaphormoon niet stoort.

Ondanks er dus vele mooie witte ruis toestellen op de markt zijn, die heel wat beloven kan je beter investeren in een toestel die zeker voldoet aan bovenstaande voorwaarden.

Numsy Move is een witte ruis toestel met verschillende opties in witte ruis en baarmoedergeluiden, het heeft een zacht dimbaar warm, rood of oranje lichtje en je kan het toestel instellen op verschillende times als ook continu. Super interessant dus!

€ 45

numsy mini.webp

Numsy White Noise Mini

Dit witte ruis toestel bevat alle functies van de Move maar bevat ook een SHHHH... functie! Voor kleintjes die gemakkelijk rustig worden terwijl ze toegesust worden kan dit dus een prima toestel zijn om te gebruiken!

Het lichtje kan ook veranderd worden naar rood licht! Heel belangrijk zodat dit de productie van melatonine niet tegen gaat!

€45,95 (nu tijdelijk 29,95)

high res-8273.jpg

Fedde & Kees Nunki- lakentje 

Diepe druk is een ideaal hulpmiddel om je kleintje te ondersteunen bij het slapen. Enerzijds kan je jouw kleintje inbakeren maar extra druk, op het bovenlichaam niet de heupjes, zal bij jouw kleintje de hormonen vrijgeven om over te gaan naar rust en gemakkelijker in slaap te vallen en in slaap te blijven.

Fedde & Kees hebben een heel gamma aan ondersteunende producten, waarvan dit Nunki- lakentje!

 • Strak instoppen wordt super simpel, iedereen kan het!

 • Het lakentje kan niet losraken

 • De diepe druk helpt je baby ontspannen en prikkels verwerken

 • Armpjes kunnen in natuurlijk houding

 • Geschikt voor 0 maanden tot 3 jaar

Vanaf €59,95

bundi.webp

Fedde & Kees Bundi slaapzak

Inbakeren kan een kleintje helpen om meer rust te vinden bij het slapen gaan en kan ondersteunend werken om je kleintje in slaap te houden (het houdt de effecten van de moro- reflex tegen). Geborgenheid is een van de belangrijkste noden van een kind om te kunnen slapen. Inbakeren met losse inbakerdoeken of inbakerslaapzakjes kan vaak maar tot 4-6 maanden. Deze Bundi- slaapzakjes van Fedde & Kees bieden een optie om je kleintje geborgenheid te bieden tot 12 maanden! Door de aansluitende stof van de slaapzakjes en de ritsen onder de armpjes bieden deze slaapzakjes beperkte bewegingsvrijheid. Ze bieden comfort en rust. Tegelijk kan je kleintje zich prima op de buik draaien want de slaapzakjes zijn zo rekbaar dat je kleintje wel zijn armpjes en handjes kan gebruiken, ze wapperen alleen niet alle kanten op! Ideaal om inbakeren af te bouwen!

Slaapzakjes kunnen gebruikt worden vanaf geboorte tot 12 maanden, afhankelijk van de grote en het gewicht van je kleintje.

Vanaf € 57,50

high res-8359.jpg

M.O. Inbakerdoeken uit Bamboe

Inbakeren kan een jonge pasgeboren baby ondersteunen bij het slapen. Een inbakerdoek werkt vaak beter dan een inbakerslaapzak omdat deze strak om het lichaam van de baby kan gevouwen worden.

 • Dankzij de bamboevezel zijn de inbakerdoeken vocht absorberend, 3 tot 4 keer meer dan katoen.

 • De open structuur van de vezel zorgt ervoor dat de inbakerdoeken ademend zijn, wat het risico op oververhitting vermindert

 • Bamboe heeft de eigenschap temperatuur- regulerend te zijn. Hierdoor voelt hij fris aan in een warme omgeving en warm in een koude omgeving

 • Bovendien zijn ze zacht als zijde en hypoallergeen, ideaal voor de gevoelige babyhuid.

 • De inbakerdoeken zijn ideaal van grootte (120x120cm) wat inbakeren vergemakkelijkt. De doeken zijn bruikbaar gedurende de volledige inbakerperiode, geen extra maten nodig. Na de inbakerperiode kunnen de doeken, dankzij hun grootte, gebruikt worden als laken, speeldeken, afdekdoek bij borstvoeding of over de maxi-cosi als zonnewering, ...

Wens je meer info over "Hoe inbakeren?" maak dan gerust een afspraak. Je kan ook terecht op de website www.mo-webshop.com voor demo- filmpjes.

€ 50

owlet.jpeg

Owlet Smart Sock

Ik hou persoonlijk niet van "overkill" als het aankomt op babymonitors, maar... Ik volg Owlet al van bij de start. Ver voor ze in België bekend waren. Vroedvrouw zijnde weet ik dat 90% van de monitors die op de markt zijn enkel een vaals gevoel van veiligheid bieden, omdat het geen medisch materiaal is. De Owlet smart sock is dat wel! De sock werkt met saturatie technologie, wat een heel correcte meting geeft van de zuurstofsaturatie in het bloed als ook de hartslag. Het houdt geen ademhaling bij maar, dat is ook niet nodig. Wanneer de saturatie goed is, is de ademhaling ook goed en omgekeerd. Wil je dus investeren in een monitor die jou zo goed als 100% zekerheid kan bieden? Dan is de Owelt Smart Sock de oplossing voor jou! De monitor is aan de prijzigere kant, wat logisch voor de technologie die in de sock verwerkt zit.

vanaf €339,99 

(Basis model zonder camera)

vanaf 449,99 

(Model met camera)

luvion.jpeg

Luvion Grand Elite

Zoek jij een monitor die jou en overdag- en 's nachts een duidelijk beeld geeft van je kleintje? Dan is de Luvion Grand Elite een erg goede monitor. Hij wordt vaak bestempeld als en van de monitors met de beste nightvision, wat voor vele ouders toch een must is. 

€249 (Tijdelijke korting bij Bol.com)

bottom of page